Forgatok

Vettem egy farmert

2018. július 13. 22:43 - Papur

levis-logo.jpgNagy napra ébredt Billy Bob a Georgia állambeli rednek. Az ágyból hol a plafon hibáit, hol a Vietnámból importált ébresztő óráját figyelte. Tudta, nem kelhet elég korán, mert bizony tudvalevő, hogy ezért édesanyja különösen haragos tud lenni.

Az izgalom érthető volt, mivel több hónapnyi kemény munka gyümölcsét végre learathatja egy ajándék képében. Látszott is az arcán miközben belefeledkezett az elképzeléseibe egy körvonalazódni készülő mosoly. Hirtelen megcsörrent a vekker.

A házban mindenki felhúzta a tyúkszaros bakancsát, majd a konyhában összegyűltek. A gabonapehely és a tőgy meleg tej akárcsak máskor, most is remek reggelinek bizonyult. Testvére az étkezés közben megpróbált hatni rá, mivel neki is nagy vágya volt, hogy bejusson a városba. Ezzel szemben ő hajthatatlan volt, mert tudta, az a hely nem gyereknek való.

Meglepően indulatosan előkapta a mellényéből a pick up kulcsát, majd egy szevasztok kíséretében elhagyta a házat.

Kilépve az udvarra felnézett az égre, megköszönte, aztán beröffentette a V8-at. Az utolsó mondatai az autóból kiabálva a tyúkok etetésével kapcsolatos volt.

A farm határában összefutott barátjával, akit némi rábeszélés után elinvitált a városba. Útközben egy ZZ Top kazetta szétfoszlott, illetve a ritmus kíséretét a farmerja bánta.

A városba betértek egy helyi étteremben, ahol többszöri próbálkozás után sem sikerült étlapot vagy egy kedves szót szerezniük. Körbe nézve elkezdtek gondolkodni, mi is lehet ennek az oka. Barátja először a sűrű szakállat emelte ki, mert a harmincas srácok még igen csak a pelyhedző korszakukat élték. Ezen túllépve a helyismeretre terelődött a téma. Tudták, középnyugaton a látogatókat a sheriff üdvözli először, hisz innen lehet csak megtudni olyan fontos dolgokat, mint hogy mit is keresnek itt, illetve egy kellemes kotródj el a városomból fenyegetés mindenki csak is javára válhat. Ennek megfelelően elindultak a helyi rendőrőrsre.

Többszöri dudálásra egy marcona rendőr nyitott ajtót. Billy kikiabált az autó ablakán, melynek célja a közvetlen beszélgetés kezdeményezése volt. Ezzel természetesen elérte, hogy a forró nyári napon megismerje a motorháztető legapróbb karcolásait. A gyors motozás után szó szót követett, melynek okán konstatálta a törvény jobb keze, hogy ez bizony egy hülye gyerek.

Visszatérve az étterembe többször hangoztatták a találkozást, de ez megint csak senkit nem hatott meg.

Ezek után tovább folytatódott a brainstorming, mikor is Billynek felgyulladt az a bizonyos égő a feje felet.

ÉTTEREM. BELSŐ – NAPPAL.

Egy a már a filmekből ismerős 66-os út menti étteremben. A nap a legmagasabban, körülbelül 13:00 lehet. A hely tele van emberrel, a legtöbben megebédeltek és a kávéjukat kortyolják. Az asztalok között egy hölgy járkál kezében az említett nedűből egy jókora kancsóval.
Az étteremben BILLY BOB és HAVER ülnek. Rednekhez méltóan kockás inget, koptatott, hol inkább már lyukas farmert hordanak. Látszik rajtuk, hogy problémák hada hever a vállaikon, mikor is BILLY felugrik a székből.

HAVER
Mi van? Jól vagy?
BILLY
Végre eszembe jutott, mi hiányzik.
HAVER
Mi?
BILLY
Végre megvan.
HAVER
Mondjad már!
BILLY
A sültös sapka.
HAVER
Biztos?
BILLY
Biztos.

Hatásszünet, miközben BILLY körbe nézz ennek igazolása okán.

HAVER
Nem hiszem, Billy.
BILLY
Mit nem hiszel?
HAVER
Hogy ez a megoldás, hogy végre megkajáljunk.
BILLY
Mondj még hülyeséget.
HAVER
Baszki, én megtudakolom.

A pincérnő épp elmegy az asztaluk előtt.

HAVER
Elnézést.

Pincérnő rájuk se nézz.

HAVER
Mondom elnézést.

Pincérnő feléjük fordul, mondhatni, hogy a szokásostól morcosabb arccal.

PINCÉRNŐ
Nálunk ez nem divat ám.
HAVER
Mégis mi?
PINCÉRNŐ
Leszólítani a pincért.
BILLY
Akkor mégis honnan tudja, kérünk e valamit.
PINCÉRNŐ
Ha odamegyek.
BILLY
De nem jött ide.
PINCÉRNŐ
Biztos meg volt rá az okom. Nem gondolják.
HAVER
Mégis mi?
PINCÉRNŐ
Nem tudom honnan jöttek, de itt csak annak van szava, akinek az oldalán stukker lóg. Ha viszont közelebbről megnézem magukat csak két hatalmas pelenkát látok.

Néhány másodperc csend.

BILLY
Én meg még azt hittem, hogy a sapka miatt.

Pincérnő megforgatja a szemét.

PINCÉRNŐ
Remélem így már tiszta minden.
HAVER
Igen, köszönjük.

VÁGÁS

A beszélgetés után viszont Billy számára egyértelmű vált, hogy mivel is lepje meg magát. Így barátjával elindultak a közeli fegyver kereskedésbe. Könnytől duzzadó szemekkel a pulthoz léptek, majd előadták mit is keresnek. A kereskedő érezte nem pont a legideálisabb vevők érkeztek, így első körbe elkérte az okmányokat. Néhány perc türelmet kért, amíg a kereskedés hátsó traktusában lefolytatja az ellenőrzést. Ezen idő kitöltésére átadta az igénylőűrlapokat Billy számára.

Körülbelül tíz perc elteltével megjelent az eladó és közölte, hogy nem vehetnek fegyvert, mivel a büntetlen előélet feltétele a fegyverviselésnek. Kérdően meredt előre, majd eszébe jutott az eset, mikor is a szomszéd farmon lakók tehenei közül néhányat elhajtott, hisz nem tűrhette a kérkedést, amit a magasabb minőségű tej generált. Édesanyja így hát megkérte erre az apróságra, mert tudvalevő, hogy a család megsértésénél nem is követhet el valaki nagyobb bűnt.

Egy jó tanács birtokában azonban tovább kellett állniuk.

A kereskedő ajánlott nekik egy nem túl legális megoldást a problémára. A városban épp ezen a napon zajlott a havi nagy vásár, ahol kis szerencsével lehet vásárolni fegyvert is. Jobb megoldás hiányában a helyszínre mentek, ahol a kirakódok a délután közeledtével kezdték összepakolni a portékákat. Fél óra keresés után meglelték a megfelelő árust, akitől némi győzködés után vásároltak egy klasszikus hatlövetű colt-ot.

Az eladó többször figyelmeztette őket, hogy a fegyver csupán kívülről egy csoda, még a belső szerkezetre ráférne egy jókora felújítás. Igen eltaláltátok, ezeket a szavakat ott szarta le, ahol van. Az ajándékba kapott övet felcsatolta, melyhez szinte mámorítóan passzolt a fegyver. Úgy érezte magát, mint egy igazi western hős, hiszen tudta, hogy innentől az összes zárt ajtó kinyílik előtte.

Vásárlás után első dolguk volt visszatérni az étterembe, ahol az elismerő tekintetek közepette benyomták a duplahamburgert és egy nagy adag cseresznyés shake-et.

Elmondható ezek után, hogy a hazaútnak sem érkezett még el az ideje, ezért is meglátogatták a közeli plázát, ahol le se vették a szemüket az éppen folyó divatbemutató szereplőiről. Többször belekezdtek volna a beszélgetésbe, de mindannyiszor nem sikerült, ellenben megegyeztek abban, hogy náluk ilyen nincs.

A divatbemutató után a mosdó falai között könnyítettek magukon, melyet még további kettő követett. Ezek után jobbnak látták, ha inkább távoznak, viszont egy kedves hölgy megakadályozta őket, aki a Levi’s üzlet előtt épp promotálta a legújabb kollekciót. Lyukas farmerral a visszautasítás sajnos nem volt járható út. Szájhúzások és arc vakargatások mellett hát beléptek, ahol örömmel konstatálták, hogy bizony a szépség nem csak kint, bent is folytatódik.

Kezükben csak gyűltek a holmik, mikor is a próbafülkébe kerültek. Billy kezdte érezni, hogy nem érte el a hölgyek előtt kellő sikert, így az új ruhákban kilépett az eladótérbe. A hölgyek dicsérték a kék farmer kockás ing kombinációt. Most vagy soha gondolta Billy és előhúzta a hatlövetű, amivel nem kis meglepetést okozott. A higgadtsága az eladókat meglepte, illetve ezzel egyidejűleg kérték, hogy ne hadonásszon a fegyverrel. Miközben megmagyarázta volna a tükörben is látható fasza gyerek mivoltát, hirtelen egy durranásra lettek figyelmesek. Jól gondolod, elsült a fegyver.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr7714112205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása