Forgatok

Beköszönés

2018. július 13. 19:44 - Papur

blog-background_1266_x_828_417_x_273.jpgSziasztok! 

Igen, forgatókönyvek. Terveim között sok minden szerepel, amit ha nem bántok az idő alakulásával s múlásával szeretnék elétek tárni - ezt amúgy erős túlkapásnak érzem, hisz fogalmam sincs mi fog ebből kisülni. Továbbá - félreértés elkerülése végett - a történeteket, valamint a forgatókönyveket én írom. Fiktív írások, melyeknek a valósággal való egyezősége csupán a véletlen, illetve az információhiány műve!

Célom és remélem, hogy a műfajt hozzásegíthetem a mostani mezsgyék átlépéséhez, illetve megpróbálom áthídalni azt a megállapítást, hogy ezek csupán a filmek unalmas csontvázai. 

Tehát: 

BELSŐ. SZOBA - ESTE. 

Átlagosnak berendezési tárgyak teszik ki a helység nagy részét, melyekre a mai kor praktikuma iránti igény jellemez a legjobban. Egy két növény megtöri a kopár ember alkotta környezetet, melyet mi más mint lámpák világítanak meg. A kamera körülbelül egy méteres magasságban végigpásztázza a szobát, majd visszatér a helységet uraló bútor közepén éktelenkedő tévére. Ezt követően elkezd hátrálni, mikor is feltűnik egy a kamerának háttal ülő a laptop képernyőjét meredten figyelő ÍRÓ.

A kamera képe változik,melynek következtében az alábbi komment olvasható a laptop képernyőjén.

ÉRDEKLÖDŐ KRITIKUS

Mért nem írsz inkább regényt?

Ekkor a már megismert szemszögből az ÍRÓ megcsoválja a fejét és elkezd pötyögni a billentyűzeten. A kamera ismét a laptop képernyőjét mutatja. 

ÍRÓ

Nem szeretek regényt írni. 

VÁGÁS

Ennél bővebb nem lesz. Nem árt letisztázni, hogy a kamera pozícióinak a leírását csak a élménybeli fokozást megkívánó jelenetek kapcsán  szeretném használni. Szó mi szó tuti mondat. 

Az írásaimban több elemet próbálok felsorakoztatni, mint a dráma, akció és vígjáték. A történeteknek élet szaga van, szóval a sci-fi műfaját megpróbálom meghagyni más alkotóknak. Mondom, csak megpróbálom. Törekszek a fordulatokra, frappáns szövegekre. Igyekszek mindenki - a legtöbb ember - számára értelmezhető, befogadható és nem utolsó sorban szórakoztató, elgondolkoztató írásokat tálalni.  

Az alapok lefektetése érdekében fontos elmondani, hogy jelenleg teljesen más területen tevékenykedek, illetve semmi nem utal a múltamból, amiből arra lehetne következtetni, hogy én bizony erre a pályára születtem. Egyszerűen csak saját szórakoztatásomra kezdtem írni, kezdetben rövid történteket, melyekből szintén megosztok néhány gyöngyszemet, majd egyre hosszabb lélegzetvételű dolgokat.  A forgatókönyvírást nevezhetném egy isteni sugallatnak is, de nem így történt. Csupán ez illik a legjobban az  írói vénámhoz. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forgatok.blog.hu/api/trackback/id/tr614111935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása